Femern Change Zealand

Danmarkshistoriens største og dyreste bygge- og anlægsprojekt, kan give øget aktivitet i ordrebogen hos Faxe Kommunes virksomheder

Har du også været lettere utålmodig og måske endda tænkt tanken, om den Femern Bælt-forbindelse egentlig nogen sinde blev til noget?

Så er du ikke den eneste. Forbindelsen mellem Danmark og Tyskland, den såkaldte Femern Bælt-forbindelsen, har været på tegnebrættet i over 12 år – men nu er det en realitet, arbejdet er i gang og det kommer til at køre over de næste 8 år. Skal du være med?
Planen er, at forbindelsen skal stå færdig i år 2029, hvor den kommer til at forbinde Skandinavien med det øvrige Europa – en forbindelse der løber lige gennem Faxe Kommune.

Nu hvor projektet endelig er i gang, er der bred enighed om, at Femern Bælt-forbindelsen kommer til at have stor betydning for væksten og erhvervsudviklingen i hele Region Sjælland, men den udgør faktisk også et stort potentiale for den lokale vækst og erhvervsudviklingen i Faxe Kommune, mener Kenneth Gyde Poulsen, Business Faxes nye erhvervskonsulent.
Et af Kenneths arbejdsområder er netop det 2-åriget projekt som både Næstved Erhverv, Business Lolland-Falster, Sorø og Connect Køge er praktisk involveret i, og som helt konkret går ud på at udvikle virksomheder, der kan indgå som underleverandører i anlægsarbejdet og at hjælpe virksomhederne med at blive synlige og komme i kontakt med konsortier, underleverandører med videre.


Kenneth peger på, at Femern-projektet over de næste par år kommer til at have brug for entreprenører og håndværkere, men også leverandører af materialer, maritime og logistiske løsninger samt serviceydelser, der kan understøtte den kommende skur-by der kommer til at huse op mod 3000 ansatte. Der ligger, ifølge Kenneth, et stort potentiale for virksomheder, der er klar til at byde ind på nogle af alle de mange opgaver der ligger i Femern-projektet.

Det er en vigtig opgave at hjælpe det lokale erhvervsliv med at bringe sig selv i spil – også ift. et stort projekt som Femern Bælt-projektet. Netop derfor, og på grund af det store potentiale, er Business Faxe gået ind i samarbejdsgruppen Femern Change Zealand, et samarbejde, der handler om at hjælpe virksomheder med at bringe sig selv i spil, til at blive underleverandør til en eller flere af de mange anlægs- og serviceopgaver som Femern Bælt-projektet rummer.

Det er dog, ifølge Kenneth, ikke kun på den korte bane at Femern-korridoren har et stort potentiale for Faxe Kommunes erhvervsliv, men også på den længere bane, da den nye trafikale hovedåre løber lige gennem Faxe Kommune. Det vil give en stribe aflede effekter, heriblandt nye vækst- og erhvervsudviklingsmuligheder for flere af kommunens virksomheder og iværksættere, og det gælder lige fra transport- og logistikområdet til turismen siger han.

Kenneth har allerede haft de første møder med nogle af kommunens virksomheder, ift. Femern Change Zealand – men glæder sig til, at få talt med mange flere virksomheder, om de muligheder som Femern Bælt-projektet rummer.

”Jeg mener, at der er et stort potentiale for vores lokale virksomheder ift., at byde ind på mange af de anlægs- og serviceopgaver det ligger Femern Bælt-projektet”

For mere information om Femern Change Zealand, partnerne i projektet og hvordan du og din virksomhed bliver del af et målrettet projektforløb:(One-pager)
Kontakt gerne Kenneth Gyde Poulsen, på kp@businessfaxe.dk eller 53601011 hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder eller godt kunne tænke dig et møde.

Kontakt os

Kenneth Gyde Poulsen

Erhvervskonsulent

+ 45 53 60 10 11
Mail: kp@businessfaxe.dk